Mogelijk probeert u toegang tot deze site te krijgen via een beveiligde browser op de server. Schakel scripts in en laad deze pagina opnieuw.
Meer toegankelijke modus inschakelen
Meer toegankelijke modus uitschakelen
Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
NL
FR
EN
Belgische nationale voedselconsumptiepeiling
Resultaten
Belgische nationale voedselconsumptiepeiling
Momenteel geselecteerd
Ons team
Contact
U heeft deelgenomen?
Pers
Recent gewijzigd
Database
Introductiepagina
Publicaties
vragenlijsten
Resultaten
Doelstellingen
Steekproef
Vragenlijsten
Resultaten
Meer informatie
Databestand
Publicaties
Financiering & samenwerking
Belgian National Food Consumption Survey
Belgische nationale voedselconsumptiepeiling
Resultaten 2004
U kan
hier
de link vinden naar de resultaten van de Voedselconsumptiepeiling in 2004.
Resultaten 2014-2015
Algemene samenvatting
Rapport 1: Voedingsgewoonten, antropometrie en voedingsbeleid
·
Samenvatting
·
Volledig rapport
·
Hoofdstukken:
o
Inleiding en methoden
o
Maaltijdpatroon
o
Bereidings- en consumptietijd van maaltijden
o
Plaats van de maaltijdconsumptie
o
Familiemaaltijden en betrokkenheid bereiding
o
Voeding en familiale leefomgeving
o
Exclusieve borstvoeding
o
Antropometrie (BMI, buikomtrek en buikomtrek/lengte verhouding)
o
Houding van de Belg tegenover haar/zijn gewicht
o
Eetstoornissen
o
Specifieke diëten
o
Biologische voeding
o
Gebruik van (gejodeerd) zout
o
Publieke opinie omtrent voedingsbeleid en GGO’s
Rapport 2: Voedselveiligheid
·
Samenvatting
·
Volledig rapport
·
Hoofdstukken:
o
Inleiding en methoden
o
Voedselveiligheid
Rapport 3: Lichaamsbeweging en sedentair gedrag
·
Samenvatting
·
Volledig rapport
·
Hoofdstukken:
o
Inleiding en methoden
o
Lichaamsbeweging en sedentair gedrag
Rapport 4: De consumptie van voedingsmiddelen en inname van voedingstoffen
·
Samenvatting
·
Volledig rapport
·
Hoofdstukken:
o
In
leiding
en methodologie
o
De consumptie van voedingsmiddelen
o
De voedingsaanbevelingen gebaseerd op voedingsmiddelen:
§
Inleiding
§
Water en niet-gesuikerde dranken
§
Graanproducten en aardappelen
§
Groenten
§
Fruit
§
Melkproducten en calciumverrijkte sojaproducten
§
Vlees, vis, eieren en vervangproducten
§
Smeer- en bereidingsvet
§
Restgroep
o
Macronutriënten:
§
Inleiding
§
Energie
§
Koolhydraten
§
Vetten
§
Eiwitten
o
Verrijkte voeding en voedingssupplementen
o
Micronutriënten:
§
Inleiding
§
Vitamine B1
§
Vitamine B2
§
Vitamine B6
§
Foliumzuur
§
Vitamine B12
§
Vitamine C
§
Vitamine D
§
Calcium
§
Natrium
§
Jodium
§
Ijzer
o
FoodEx2: Voedselconsumptiegegevens
o
Bijlage 1: Voedingsmiddelenlijst
false,false,1